Indonesië - Bali deel 2 Padang bay
Hier dan weer een stukje van ons.
We zijn net een weekje weg, maar het voelt al alsof we hier langer zijn. Hier kan ik wel gewend aan raken, lekker luieren en relaxen, mooi weer, lieve mensen, leuke hotels, prachtige onderwaterwereld..........etc
In Ubud hebben we zoals we verteld hadden een fietstocht gemaakt. Van de Batur vulkaan, naar beneden. Van fietsen was weinig sprake......we waren blij dat het goede fietsen waren, met remmen!! Want die remmen zijn veelvuldig gebruikt kan ik wel zeggen. Zoef zoef van de berg af. Heel erg leuk om de omgeving zo te verkennen. Je rijdt niet langs de hoofdwegen, maar recht door de kleine dorpjes heen, je ziet de mensen aan het werk (vrouwen doen hier het zware werk......ben ik ff blij dat ik hier op vakantie ben!! Je ziet vrouwen aan het stucadoren, rijst telen, sjouwen met zware manden op hun hoofd vol met grond en andere dingen, trapje op, geen probleem voor ze pfffff).
We zijn bij een koffieplantage geweest, waar ze een paar mangoes hebben (zie foto), dit zijn beesten die eten de koffiebonen als ze nog aan de plant zitten, de koffiebonen poepen ze weer uit, en de mensen gaan op zoek naar hun uitwerpselen om de bonen eruit te pakken, hier maken ze dan weer een bijzondere koffie van. Michel moest daar uiteraard weer een zakje van mee, niet te betalen! 200 gr koffie, 20 euro!!! En dat voor poepkoffie!
We hebben langs de rijstvelden gefietst waar ze de rijst aan het oogsten waren. Wat gaat dat snel zeg!! En ook dit wordt weer gedaan door vrouwen!
De dag erna zijn we van Ubud naar ons volgende hotel in Padang bay gereden. We zijn nu heerlijk aan het strand en niet meer in de bergen. Tis heerlijk weer. Blauwe zee. Prachtig!
De eerste dag lekker wat rondgekeken. Gisteren heeft Michel gedoken met de reuze manta's en ik heb daar gesnorkeld. Met snorkelen was ik nog dichterbij die beesten dan Michel met duiken. Ze zwemmen vlak onder de oppervlakte, om plankton te eten. Zie de foto's! Echt vet gaaf! ( Na het snorkelen had ik bedacht dat ik de manta's wel ff kon gaan voeren......ach ja kan ik toch zeggen dat ik een keertje overgegeven heb in m'n zwangerschap whahaha.)
Vandaag is Michel aan het duiken. Hij is net weer weg voor z'n 2de duik. Ik zit mooi in de duikshop achter de laptop. Heerlijk met m'n voeten in t zand, fruit shake voor m'n neus, windje langs m'n lichaam. (In de volle zon is het vandaag heet!, dus blijf lekker in de schaduw.) Gister tijdens het snorkeltochtje m'n armen en gezicht wat verbrand, dus ff een dagje uit de zon vandaan blijven is wel goed. Tis hier inmiddels half twee, het begint iets harder te waaien en bewolkt te worden, dus het koelt weer wat af. Michel heeft net een grote schildpad gezien, en een haai, helaas geen foto's wat de camera gaat maar tot 10 mtr. Hij zal zo wel terug komen van z'n tweede duik, dus ik stop er maar weer es mee!
En de pen gaat naar.......Michel !!!!
Yes terug van 2 super vette duiken, de eerste duik was best wel een diepe duik, we zijn op 27 meter geweest en het water was hier aan de frisse kant 24 graden.
Weer veel gezien waar onder een redelijk grote white tip reef shark van ongeveer 1,5 meter, ook nog een kleine murene zien jagen erg leuk om te zien.
De tweede duik was ook erg leuk, ik dacht eerst wat doen we hier, maar dat veranderde erg snel.
We hebben diverse soorten naaktslakken gezien heel veel lionfish in diverse soorten, pipefish,octopusie en nog een paar vissen waarvan de naam aardig aan de moeilijke kant is.(foto's volgen)
Al met al twee hele leuke duiken op naar de volgende 6 duiken.
Groeten uit Padangbay,Bali,Indonesia.