Afsluiting
Één van onze laatste dagen vakantie!!

We hebben een heerlijke vakantie gehad!! Onwijs veel gezien en gedaan. Dingen van te voren geboekt, maar ook een gedeelte gewoon op de bonnefooi. Het is allemaal prima gegaan.
We hebben in een luxe resort gezeten, ingewone hotels, in een guesthouse,maar ook in een zeer basic hutje midden in de jungle. We hebben in dejungle gewandelt, dieren gezien, tempels bezocht, steden verkent, geluierd op het strand, Allemaal tegenstellingen van elkaar.
We hebben ook de mindere kanten van de ontwikkeling gezien. De steeds groeiende palmolieplantages, waardoor er steeds minder jungle overblijft. De dieren, als oerang oetang en olifant, die het hier erg moeilijk mee hebben. De bevolking die voor een schijntje hard werkt en in armzalige hutjes wonen met maar weinig materiele bezittingen. En toch blij met het leven wat ze hebben. De bevolking van Maleisië en Borneo zijn zo ontzettend vriendelijk! Als je ergens even aan het rondkijken bent, en denkt welke kant moeten we op, dan staat er al iemand naast je die je wilt helpen en wijst je de weg. Iedereen staat voor je klaar. Soms met handen en voeten communicerend omdat zij geen engels spreken.....en wij geen Maleis haha. Maar we zijn er toch samen uitgekomen.
Van de week hadden we het erover wat voor verschillende vervoersmiddelen we deze vakantie hebben gebruikt, ik moet zeggen het rijtje was erg lang! Even een opsomming: vliegtuig, auto, mini-van, lokale bus, luxe bus,ferry, boot, kajak, raft, rickshaw, de benenwagen :-), monorail, metro, trein, 4wd, pickup-truck, zwemmend, snorkelend en duikenden dan zijn we vast nog wel wat vergeten.
Het is allemaal erg divers geweest. Het eten is hier heerlijk!! Maleis, chinees, indiaans, japans en Mc donalds ;-) haha. De jungle, de onderwaterwereld, de tempels, de strandenhet is allemaal even prachtig. En we hebben er van genoten! Vandaag biijvoorbeeld.....al snorkelende met een grote zeeschildpad meezwemmen, wat een bijzondere ervaring!!
Dit is zeer waarschijnlijk het laatste verhaal van ons. Tenzij we morgen natuurlijk nog iets bijzonders meemaken.....
Groeten van ons uit een prachtig Maleisië! En tot ziens over een paar dagen in het (hopelijk) zonovergoten Nederland!
Hoi Jacqueline en Michel,
Wat ontzettend leuk om zo met jullie mee te reizen.
En wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt.
Dit kunnen ze jullie nooit meer afnemen.
Als jullie vlucht naar Amsterdam vertrekt stijgen wij daar op om Ethiopie en Tanzania te gaan verkennen.
Ik wens jullie een hele goede terugreis en ben benieuwd naar de rest van de foto's.
We zien elkaar ergens in augustus dan kletsen we bij, want wij nemen geen labtop mee (er is daar bijna nergens bereik)
Groetjes Judy.
He Mich en Jacq
was erg leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Wat hebben jullie genoten en veel beleefd! Heerlijk! Hele goeie terugreis!
Liefs ons
Echt ontzettend leuk om te lezen die reisverslagen. En de foto's om te zien natuurlijk! Ben benieuwd naar de rest......
Alvast een goede terugreis toegewenst en veel plezier de laatste dag!!! En het is hier inderdaad zonovergoten, soms wel warm!
Liefs,
Petra